Як Написати Вакансію, Щоб Швидко Знайти Співробітника

Багато з них наголошували на тому, що зони відповідальності у нас були описані простою, але цікавою мовою. Наприклад, про відповідальність фахівця з логістики за “завезення продукції з понад 30 країн світу усіма типами транспорту”. Не прикрашайте дійсність, щоб виділитися або здаватися сучасним.

як скласти вакансію

Наведений далі приклад не зовсім стосується джоб оффер, але ідею можна взяти саме для оформлення пропозиції про роботу. Це інформація на сторінці з вакансіями компанії СУПЕРЛЮДИ, де коротко описано, кого шукають в команду і хто вже в ній є, чим займається. Короткий опис вакансій можна персоналізувати і подати у вигляді заслуг або талантів конкретних співробітників і залишити ідею з емодзі та підписами. Якщо з текстом все більш-менш зрозуміло (це може бути навіть звичайний, класичний джоб оффер), то з відео – не зовсім. Як зробити пропозицію про роботу такого формату подивіться на прикладі компанії UpSale або Bisk firm.

Людину передусім має цікавити сама робота, професійні виклики, можливості для розвитку. В описі вакансії важливо надати короткий і чіткий перелік вимог і функціональних обов’язків, бажано не більше 4-5, щоб шукач міг відразу зрозуміти, що це робота саме для нього. І звичайно ж кандидату https://wizardsdev.com/ потрібно знати все про умови роботи та перспективи розвитку — цей блок ми відокремлюємо і надаємо весь перелік переваг роботи в ТОВ „Костал Україна“». Тільки є важливий нюанс – за красивою історією не втратьте основний посил і не сильно виходьте за рамки формату джоб оффера.

Поиск Кандидатов

Ми ж готові поділитися з вами порадами щодо їх правильного складання. Тому вкажіть в вакансії зарплату і додаткові бонуси — затишний офіс, макбуки, а може медичну страховку і службовий транспорт. Приклад ідеальних вакансій, на наш погляд, можна підгледіти у компанії GoodWine.

як скласти вакансію

Згідно з опитуванням Work.ua, 10% претендентів насамперед звертають увагу на розташування майбутнього місця роботи. Відео – це нарізка смішних моментів з життя компанії – корпоративів, спільних походів на конференції, позаробочих зустрічей, святкувань днів народжень, бекстейдж. Раніше ми, команда копірайтерів і маркетологів, відмінно справлялися з Фігмой, але так хочеться свіжого погляду, нових дивних рішень і справжнього професійного підходу!

№1 Сторітеллінг Замість Нудного, Офіційного Tone Of Voice

Ваша мета – не просто цікаво подати пропозицію про роботу, а й розповісти всю важливу інформацію. Тому пропозиція про роботу має бути написана в форматі історії, з офіційними даними. Ідеально, якщо оффер буде більш-менш стандартним з креативними деталями, а сторітеллінг використаний для презентації або відеоряду. Пропозиція про роботу (job offer) – це документ, в якому компанія прописує, що запрошує здобувача в свою команду і відразу ж вказує умови співпраці.

як скласти вакансію

В процесі підбору персоналу важливо отримати максимум інформації про співробітника ще до того, як ви з ним вперше поспілкуєтесь. Наприклад, в цьому вам допоможе супроводжувальний лист або відповідь на будь-яке спеціальне питання. Це дозволить відразу відібрати людей, які зацікавлені у вашій вакансії, звузивши таким чином коло пошуку нових співробітників. Ключовим фактором добре підготовленої вакансії є чесність в усьому – в зазначеній зарплаті, описі умов, обов’язків, вимог. Чим більше інформації ви надасте про свою компаниію, тим менше доведеться приховувати або пояснювати під час співбесіди.

Текст Вакансії

Тому, якщо ви не точно напишете назву посади, ваша вакансія не відобразиться. Сьогодні чимало компаній вдосконалюють процеси рекрутингу й онбордингу, щоб забезпечити більш якісну взаємодію з кандидатами. Але далеко не всі розуміють, що ця взаємодія починається вже з опису вакансії.

  • Ми зобовʼязуємося не надсилати спам, ви можете відписатися від розсилки у будь-який час.
  • Пропозиція про роботу (job offer) – це документ, в якому компанія прописує, що запрошує здобувача в свою команду і відразу ж вказує умови співпраці.
  • Можна ставити запитання, наприклад, чи впораєтеся ви з тестуванням певної програми.
  • Почесне перше місце найпопулярнішої помилки належить вимогам до статі кандидата.

Насамперед воно має сподобатися потенційним кандидатам. Тому подумайте про те, що претенденти хочуть бачити насправді. Оголошення про вакансії може покращити або навпаки знизити ефективність процесу рекрутингу.

Призыв К Действию

Нагадаємо, що закон вимагає дати відмову в письмовій формі лише вагітним жінкам, жінкам з дітьми до трьох років та одиноким матерям (ст. 184 КЗпП). Вимоги щодо віку, рівня освіти, стану здоров’я працівника можуть встановлюватись законодавством України». Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей.

Найкраще зосередьтеся на цікавих пропозиціях – навчання, вільний графік, можливість розвитку. Добре, якщо вкажете геолокацію – так співробітник зрозуміє, чи зручно йому добиратися до офісу. Проведіть конкурентну розвідку — подивіться, чим заманюють інші, вивчіть резюме кандидатів, дізнайтеся у своїх співробітників на аналогічній посаді, що їм подобається it вакансії в їхній роботі. Як би класно не звучала «офісна фея» чи «повелитель рахунків», шукач ніколи не шукатиме роботу за таким запитом. Тож краще обмежитися стандартними «офіс-менеджер» і «бухгалтер». Якщо всі умови підходять і ти вже мрієш почати працювати у нас в [назва компанії], швидше підписуй оффер за допомогою електронного підпису в полі нижче.

як скласти вакансію

Головне – вони повинні взаємодоповнювати один одного, а інформація в них не повторюватися. Пропозиція про роботу після такої гифки відхилена не буде. Особливо якщо здобувач цінує, коли на роботі про нього піклуються, а колектив креативний і веселий. А після того як вакансію створено, час переходити до наступного кроку — скласти портрет кандидата.

Якщо вакансія складена неправильно, ви можете отримати десятки невідповідних відгуків. Щоб написати справді чудовий текст, необхідно врахувати кілька ключових моментів. Вигоди співробітника – це матеріальна і нематеріальна мотивація. Важливо розповісти відразу про обидві, але більше уваги приділити саме Total Rewards, які ще називають бенефами (детальніше про це розповіли у цій статті). Адже часто людина готова працювати за оплату на 10-15% нижче ринкової за умови, що в компанії добре розвинена корпоративна культура і система нематеріальної мотивації.

Читайте Также

Ми раптом зрозуміли, що тільки «гарненько вийшло» не працює і потрібен справжній погляд експерта! Тут варто все описувати детально, щоб відразу покрити найважливіші питання шукачів. Також не варто використовувати зайвий креатив та гумор, надто багато епітетів, лити «воду». Отримати порадник ви можете безкоштовно, залишивши свій e-mail у формі за кнопкою.

Також може виникнути протилежна ситуація – вигуків прийде надто мало, і рекрутер візьме на роботу некомпетентного фахівця. Тепер коротко пройдемося по найпоширеніших помилках. Почесне перше місце найпопулярнішої помилки належить вимогам до статі кандидата. Наприклад, більшість роботодавців хочуть бачити як секретарів та офісних службовців виключно дівчат. Також роботодавці «грішать» і віковими обмеженнями (часто як нижню межу зазначають 25 років, верхню — 45 — 50).

як скласти вакансію

З таким підходом ви зміцнюєте позицію своєї компанії на ринку праці, працюючи на внутрішню і зовнішню аудиторію». Кожна унікальна вакансія компанії вимагає написання унікального тексту. Адже через нього кандидат розуміє нас, як компанію, розуміє свою потенційну роль, а ми отримуємо якісніші відгуки». Дослідження MаrketingSherpa підтверджує – розміщення в назві імейл імені або імені і прізвища людини підвищує вірогідність того, що лист відкриють, до 42%.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *